top of page
Gategalleri

Hvordan kan Skøyen bli et sunt og trivelig nabolag for alle?

Mange i nabolaget ønsker mer menneskevennlige omgivelser i sentrale strøk på Skøyen, også flere kulturopplevelser og tilgang til kunst. Vi spør oss selv: hvordan kan farger og urban kunst, med hjelp fra barn og unge, bidra til å skape skiftet fra et grått og trist område tilpasset biler til et inspirerende sted for gående og syklende?

Undergangen mellom Thune og Karenslyst Allé binder sammen boligområdene og de grønne og blå områdene på Bygdøy. Flere nevner at de unngår undergangen når det er mørkt da det føles utrygt. Det er grått, trist og mørkt på kveldstid. De slitne arealene påvirker hverdagen til dem som må gå eller sykle forbi for å komme til og fra jobb, skole eller fritidsaktiviteter.

Forslag eller støtte til nye prosjekter?

Ønsker du å være med å skape flere Nabolagsprosjekter som gjør Skøyen til et sunt og trivelig sted for alle? Del dine ideer og finn andre som brenner for det samme som deg. Du kan også bli med i et nabo-team for å realisere egne eller andre sine forslag. Mange aktører støtter prosjekter med finansiering, kompetanse eller utstyr. Ta kontakt med oss for en prat: hei@nabolagsfabrikken.no

Om prosjektet

Høsten 2021 gjennomførte Nabolagsfabrikken prosjektet Gategalleri #1 i samarbeid med Street Art Oslo.
- Prosjektet er et initiativ av Nabolagsfabrikken basert på innspill fra naboer.
- Grunneiere ved undergangen har finansiert utsmykkingen.
- Sparebankstiftelsen DNB støtter arbeidet vi gjør med ungdom.
- Bymiljøetaten i Oslo Kommune har klargjort alle flater, inkludert reparasjon av hulle i asfalten samt installasjon av ny belysning.

Gategalleriet består av 3 verker fra flere kunstnere:
1. Hama Woods, sjablong og streetart kunstner. Hennes kunstverk er basert på stensiler, håndsnitt, sjablonger og spraymaling.
2. Skøyen ungdom i samarbeid med Halvor Harsem @konghalvor. #Skøyen2030
3. @konghalvor med venner.

WIXArtboard 1_mail.png
bottom of page