top of page

lør. 29. mai

|

Buer Gallery

Utstilling Death of a Mountain / In;Human Nature

Arrangør: Buer Gallery.

Registreringen ikke nødvendig
Til forsiden
Utstilling Death of a Mountain / In;Human Nature
Utstilling Death of a Mountain / In;Human Nature

Tid og sted

29. mai 2021, 12:00 – 16:00

Buer Gallery, Hoffsveien 40B, inngang A, 0275 Oslo, Norge

Om

Utstillingen som er arbeidet frem de siste fire årene inneholder to serier som begge utforsker vårt forhold til natur og de miljømessige konsekvensene av klimaforandringer i vår tid.

«Death of a Mountain» er Christian Houges hyllest til verdens isbreer som er i ferd med å forsvinne for alltid. Isbreen Rhone i Sveits er dekket med et uv-beskyttende stoff i en forsøk på å redusere den massive nedsmeltingen. Houge menneskeliggjør denne organismen og inviterer publikum til å bruke sine egne referanser for å se et større perspektiv i møte med arbeidet.

Serien «In; Human Nature» reflekterer menneskets iboende trang til å både utforske og erobre natur og kosmos. Han er opptatt av hvordan vitenskap er en konsekvens av vår erobring. I denne serien har Christian Houge benyttet sjeldne originale NASA fotografier fra tidlig månelandinger på 70-tallet, hvor han har integrert topografiske geometriske landskap fra fotografier tatt på egne klatreekspedisjoner på Svartisen i Nordland. Disse arbeidene er videre håndtegnet med akryl og malt med pigmenter.

Det vil også vises en film i utstillingen.

«Death of a Mountain» er nominert til den prestisjetunge fotoprisen for bærekraft, Leica Oscar Barnack Award 2021 og årets kunstnerstipend.

Utstillingsperiode 15.04-02.05

Velkommen til en hyggelig og covid-trygg kunstopplevelse.

Buer Gallery 

Del

Eventinfo: Events
bottom of page